ÉLETRAJZ

CHAUVEL EMESE

FESTŐMŰVÉSZ


1974-ben születtem Királyhelmecen. Volt szerencsém olyan családban felnőni, ahol a képzőművészet mindig jelen volt. Talán ennek is köszönhető, hogy a művészetek iránti vonzalmam már gyerekkoromban kialakult és az évek során egyre nőtt.  A rajz, a festés  számomra  lételem. A természet egyszerű szépsége magával ragad és megihlet, egy különleges vagy csupán egy kedvenc hely, egy pillanatnak a varázsa, egy átlagos épület is felkelti figyelmemet és inspirációként szolgál a következő művem magalkotásához.

Tanulmányaimat a Konstantin Filozofus Egyetem képzőművészet-magyar szakán végeztem Nyitrán.  A diploma megszerzése után néhány évet a szakmámban dolgoztam, tanítottam.

Most Franciaországban élek és itt folytatom a képzőművészeti tevékenységemet. Különféle technikák kipróbálása után rátaláltam egyéni stilusomra : képeimre főként a realista ábrázolásmód  jellemző, de gyakran kísérletezem  a realista és az absztrakt  stílus keverésével , a természet és az épitészeti elemek egymás mellé helyezésével.  A realista és az absztrakt párosítása remek  lehetőséget ad számomra egy-egy különleges hangulat kialakítására. A képzeletbeli színek és  árnyékok  játéka

nagy felületu  feltárja a  A  Célom egy  egységes kompozíció létrehozása és egy kellemes, megnyugtató légkör kialakítása.

You cannot copy content of this page